GLUMA JE POSAO KOJI NOSI NEIZVESNOST

5 7
Read Time:2 Minute, 54 Second

Prvenstveno bih da se zahvalim Jeleni Govedarici, našoj dragoj autorki ovog intervjua. Zahvaljujem se na zanimljivim i kreativnim pitanjima. Ja sam Radomirka Rada Šarić, glumica. Završila sam akademiju na Fakultetu savremenih umetnosti. Diplomirala sam sa predstavom Šekspirov rat – slike rata. 

– KAKO OPISUJEŠ ŽIVOT JEDNOG GLUMCA?

Život glumca u svakom pogledu je veoma uzbudljiv, neizvestan, stresan, ali pruža i najveće zadovoljstvo i ispunjenost koju možemo doživeti. Zato je tako primamljiv i ima sve više onih koji bi da budu glumci. Smatram da se sa tim rodiš ili večito tragaš.

– TALENAT JE DAR RAĐANJEM ILI SE STIČE, KOJE JE TVOJE GLEDIŠTE?

Svakako da, sa talentom se ljudi radjaju ali ga svi ne iskoriste. Samo talenat uz mukotrpan rad i odricanje je dobitna kombinacija. Nadarenost je pokretac za bavljenje glumom ili nekim drugim poslom, neki ga prepoznaju i iskoriste, a neki ne, tako da ne mora uvek biti znak uspeha, ali je svakako znak za pravi put.

– PREDSTAVA ILI FILM. DVA RAZLIČITA OPUSA. KAKO BI IH PRIBLIŽILA GLEDAOCIMA?

Film je daleko ispred pozorišta što se tiče popularnosti, samim tim i gledanosti.  Pristupačnije je i može da se gleda u svakom trenutku, po sopstvenoj želji i uvek je isti, svuda po svetu. U tome je njegova čar.  Razumem zašto je u prednosti. Mislim da nema osobe koja ne gleda filmove. To nas uče kao decu, da gledamo crtane filmove i ostaje navika. Pozorište, nažalost nema tu privilegiju da bude navika. Na našim prostorima je mnogo zapostavljeno i to nam govori donekle o tome gde se nalazi sada i koja su interesovanja kod našeg naroda. I koliko je na dnu, da je rad u pozorištu postao kao podviznički čin. Naša nagrada će biti ako se to promeni. Pozorište je oduvek bilo mesto gde treba da nas oplemeni, poduči, ukaže na greške u društvu. Možda je zbog toga i zapostavljeno, što ne volimo da primamo kritike. ( Kroz smeh).  Nadam se da će trend nastaviti samo da raste, što se tiče gledanosti predstava. Poseban je osećaj kada se poveže energija publike i glumaca i kada to postane jedno. Kada posle odgledane predstave imamo osećaj zadovoljstva. Nekad nas zabavi, a nekad stavi u razmišljanje što je i cilj predstave. Volela bih da svaki čitalac odgleda neku predstavu i uverena sam da će se osećati uzvišenije. Oni koji imaju tu tradiciju da posećuju pozorište znaju o čemu govorim. 

– ČIME SI IMPRESIONIRANA U SVOM POSLU A ČIME NE?

Impresionirana sam time što postajem bolja osoba. Ne kažem da sam dobra, ali poboljšava me. Napredujemo zajedno. A uopšteno gluma je impozantna. Pruža toliko mogućnosti da se glumac izrazi. Mašta je drugo značenje glume i po ceo dan maštati je impresivno. Negativna strana toga je neizvesnost. U sadašnjem vremenu biti glumac nije baš pametan izbor profesije. I to je ta realnost koju je teško prihvatiti. 

– KROZ SVOJE IME RADOMIRKA NAVEDI OSOBINE KOJE IMAŠ A KROZ PREZIME ŠARIĆ KOJE NE? 

Mnogo sam ponosna na svoje ime. Srpsko – hrišćansko je nasleđe. Potiče iz slovenskog jezika i znači branilac mira – mirotvorac.  Jedna od lepših osobina, koju  posedujem. I jesam predstavnik mira. Volim da je oko mene sve lepo, harmonično, da je sloga i mir. Tada sam ja zadovoljna. U imenu mi je dato i da budem radna. Rad i mir ! Prate me te dve osobine, htela ja to ili ne. Ali su pozitivne, i nije mi  žao. Navijam za njih i dalje. Prezime Šarić, vodim se time da volim da crtam i to šara pridodajem tome. Nikako da “šaram”.( kroz smeh) To nije lepo.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Dječiji hor Pačići objavio drugu pjesmu “Miriše mi maj”

Nakon što je Dječiji hor “Pačići” povodom Dana planete Zemlje objavio pjesmu “Majko Zemljo”, sada početak mjeseca maja, obilježavaju svojom drugom pjesmom pod nazivom “Miriše mi maj”. Obje pjesme su dio nadolazećeg albuma za djecu “Muzička slikovnica”. Autor muzike, teksta i aranžmana je Igor Vukojević, a za vizualni identitet je […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now