Hayat Production predstavlja treću pjesmu Dječijeg hora „Pačići“ sa albuma Muzička slikovnica

Semir Kaljic
2 0
Read Time:49 Second

Nakon što je Dječiji hor “Pačići” povodom Dana planete Zemlje objavio pjesmu “Majko Zemljo” i obilježio početak mjeseca maja svojom drugom pjesmom pod nazivom “Miriše mi maj”, sada vam Dječiji hor „Pačići“ i prijatelji predstavljaju treću pjesmu sa njihovog nadolazećeg albuma „Muzička slikovnica“ koja se zove „Vrata od radosti“.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Igor Vukojević, a za vizualni identitet je zaslužan Berin Tuzlić iz videprodukcije „Pixel“ iz Sarajeva. Učešće na albumu “Muzička slikovnica” na pjesmi “Miriše mi maj” je uzela solistica Nina Dujaković.

Pjesma „Vrata od radosti“ nosi jednu snažnu poruku kojom je cilj postići suzbijanje onoga što je negativno, kako za naše društvo, a tako i za djecu, te insistiranje na filozofiji života kojom će svako od nas biti radostan. S obzirom na to da upravo djeca šalju ove poruke, ova pjesma pored toga što je edukativnog karaktera za djecu, isto tako navodi i odrasle da kritički preispitaju način vođenja svakodnevnog života.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mustra Orchestra i Boško Jović kompozicijom "Sam" poručuju "Ne posustaj, vjeruj u ljude"

Članovi benda Mustra Orchestra, virtuozi instrumentalnog sevdaha, kako ih često nazivaju, se pridružuju muzičarima koji svojom muzikom širom svijeta daju doprinos kampanji #stayhome. Ovog puta zajedno sa bendom Mustra Orchestra kao gost u izvođenju kompozicije “Sam” učestvuje i gitarski virtuoz Boško Jović. Kompozicija “Sam” snimana je u Sarajevu i Travniku, […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now