Kompanija Apple omogućila iPhone otključavanje dok se nosi maska

admin
16 0
Read Time:52 Second

Face ID dobija bolju mogućnost otključavanja uređaja dok korisnik nosi masku.

Nažalost, prilikom dizajniranja Face ID servisa kao i drugih sličnih, proizvođači nisu računali na nošenje maske, jer – zašto bi, a one su postale deo naše svakodnevnice.

U iOS 13.5 BETA softveru kompanije Apple menja način na koji se upotrebljava Face ID tako da korisnik neće morati da skida masku, da bi otključao telefon. iPhone će naučiti da prepozna lice vlasnika sa ili bez maske, a ukoliko se pokaže potreba za tim sa dna ekrana će se nagore prevući PIN otključavanje.

Apple još uvek nije precizirao kada će ova nova opcija biti dostupna svim korisnicimakroz novo ažuriranje softvera, ali obzirom na to da funkcija radi i da je dobro implementirana strani izvori navode da će to biti već s’ prvim sledećim ažuriranjem softvera za komercijalnu upotrebu.

Nova verzija softvera bi trebalo da ima i nove opcije za korisnike, koje će omogućiti da saznaju da li su bili u kontaktu sa COVID-19 zaraženom osobom, na čemu Apple radi zajedno sa Google kompanijom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Direktorka u Privrednoj komori zadivila sve svojim humanitarnim radom tokom pandemije

Direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije, Branislava Simanić osim što vredno ispunjava svoje obaveze i vodi računa o privrednicima kojima je sada pomoć najpotrebnija, bavi se humanitarnim radom. Iako ima pregršt obaveza oko preduzetništva u čitavoj državi, ona je više puta našla vreme i za humanitarni rad. Za vreme […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now