“Crno vino, crne oči, sve je crno oko mene”: Umro čuveni pjevač narodne muzike

Semir Kaljic
1 0
Read Time:47 Second

Čuveni srbijanski pjevač narodne muzike Dobrivoje Topalović preminuo je danas u 75. godini. Tužnu vijest potvrdila je njegova kolegica s estrade Snežana Đurišić.

“Jeste, preminuo je, dugo je bolovao od karcinoma, godinu dana i otišao je. Preminuo je u Čačku“, potvrdila je Snežana Đurišić, prenosi Telegraf.rs.

Topalović se pjevanjem počeo baviti u jednom kulturno-umjetničkom društvu u Čačku, a prvu ploču nazvanu “Kad bi znala koliko te želim” snimio je 1968. godine.

Tokom svoje višedecenijske karijere snimio je 26 singl-ploča i 16 studijskih albuma. Prekretnica u njegovoj karijeri bila je pesma Obrena Pjevovića “Ej, da mi je”, koju je snimio 1981. godine.

U isto vrijeme započeo je saradnju sa kompozitorom Draganom Aleksandrićem, koji mu je u saradnji sa tekstopiscem Radmilom Todorović, napisao neke od najljepših pjesama među kojima je “Crno vino” sa istoimenog albuma (1986).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Legendarni Dino Merlin u Sarajevu snima spot za duet sa Senidah

Kako Klix.ba ekskluzivno saznaje, ove sedmice počinje snimanje videospota za duet legendarnog bh. muzičara Dine Merlina sa Senidah. Pjesmu je pisao ovaj bh. kantautor za svoj novi, dvanaesti po redu studijski album, čija se objava očekuje do kraja ove godine. Jedna od pjesama koja će se naći na tom albumu […]

Subscribe US Now