Orijentalnim Plesom Do Snova!

Semir Kaljic
1 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Vijekovima u nazad orijentalni ples predstavlja odraz ženstvenosti i pokazuje “sve tajne” ženskog tijela.

Jedna od naših najpoznatijih orijentalnih plesačica u Bosni je “Indi”. Indi nam dolazi iz Sarajeva, iza sebe ima brojne Evropske i svetske nagrade i ekskluzivno za naš portal priča o početku svoje karijere kao i planovima za budućnost !

Kod nas je “orijentalni ples” nešto novo, iako je dugo godina, čak i vekovima zastupljen, otkuda ljubav prema ovakvoj vrsti plesa ?

Hvala Vam na dočeku! Plesom sam se počela da bavim još kao klinka, jednostavno sam gledajući poznate svetske plesačice zavolela to. Verovatno znate da ovaj ples potiče još iz Egipta, iz doba faraona gde su žene bila božanstva i to mi je jednostavno na neki način bilo uzor!

Na prvi pogled ovaj ples izgleda “lako”, možeš li nam reći nešto više o tome?

Ne, naprotiv. Ovaj ples zahtjeva veliku fizičku spremnost. Svaki dan vredno treniram održavajući svoju telesnu a za ovaj posao potrebna je i duševna snaga. Mogu Vam reći samo da jedan sat orijentalnog plesa donese da organizam oslabi preko jednog kilograma.

Iza sebe imaš veoma uspešnu karijeru. Na tvom profilu možemo videti da si dobila brojne nagrade, možeš li nam pomenuti neke od nagrada ?

Ovim plesom se bavim 17.godina i iza sebe imam veoma uspješnu karijeru! Osvojila sam bukvalno svako mesto na postolju. Osvojila sam treće mjesto na “Sarajevo dance friendship”2018.godine, drugo mjesto “IDO Grand Prix” 2019.godine, iternacionalni dance festival i na kraju kako kažu “svjetsko prvenstvo svih plesova” 2019.godine u Sarajevu “Sarajevo Dance Friendship” gdje sam osvojila prvo mjesto!

Pored orijentalnog plesa, da li preferiraš i druge vrste plesa i igre ?

Da, pored orijentalnog bavim se i modernim plesom. Prošle godine sam pokrenula i školu plesa u Sarajevu i planiram da svoju školu pokrenem i van granica Bosne i Hercegovine.

Kao i ceo svet, tako je i naše krajeve zakačila epidemija “Covid19” virusa, kako si iskoristila dane u karantinu ?

Trudila sam se da na svaki mogući način održavam svoju kondiciju. Više sam se družila sa svojim pratiocima na svom instagram profilu. Bitno je da smo zdravo, posla i svega će biti , zdravlje na prvo mjesto !

I za kraj, planovi za “Dan posle” ?

Moji planovi se isključivo vezuju da ako Bog da kada ovo prođe da nastavim da se bavim ovim poslom koji najviše volim i da svoju školu plesa što više proširim i da se potrudim da se ljudi u Bosni i na cijelom Balkanu upoznaju više sa ovom predivnom igrom!

Veliki pozdrav za sve moje prijatelje i ljude koje prate moju karijeru !

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

"Cosmetics": Stigla je Vegan Muesli linija!

Sjajna vijest stiže nam od naših drugara iz “Cosmetics” marketa: stigla je Bielenda VEGAN MUESLI linija! Vegan Muesli savršena je “užina” za vašu kožu. Veganski recept prepun je korisnih sastojaka žitarica i pažljivo odabranog biljnog mlijeka. Proizvodi sadrže ulje pšeničnih klica i ekstrakt ovsa iz organskog uzgoja. Formula svakog proizvoda u […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now