SAČUVATI OD ZABORAVA, HOR “LJILJAN” OTPEVAO SEVDALINKU POSVEĆENA PRIJEPOLJU (FOTO)

Semir Kaljic
12 0
Read Time:56 Second

Još od davnina prijepoljski kraj je čuven po velikim umetnicima i mnogi smatraju Prijepolje kao kolevku kulture u ovom delu Srbije i Balkana.

Hor “Ljiljan” je svoj rođendan, desetu godinu od nastanka obeležio obradom stare sevdalinke autora Ulvije Mušovića koja nosi naziv “Hudžerica na Musali” . Muziku je radila Hida Mušović a aranžman Faruk Jažić. Ceo miks je urađen u studiju “Balkan Stars” iz Prijepolja.

Pokretač ovog projekta Dina Kukuljac je izjavila da smo želeli da sačuvamo od zaborava pesmu i ovim gestom obilježavamo deset godina postojanja hora “Ljiljan“. Nosilac projekta je Mreža mladih Prijepolje uz saradnju sa članovima hora. Ideju je podržao nacionalni program za mlade “Mladi su zakon” kroz konkurs “Šta nam je teško”. Zahvalila bi se Balkan Starsu, šminkerki Ajseli Turkovic Music, Muzeju u Prijepolju, Domu kulture, produkciji Red In, izjavila je Dina.

Vokalni solista Dzenita Melunovic je izjavila da joj je čast što je otpevala ovu predivnu sevdalinku i da sam tu od osnivanja hora i da se nadam da će na proleće hor biti proširen novim članovima i da svi poštovaoci našeg rada uskoro mogu očekivati još noviteta, izjavila je Dženita.

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
25 %
Excited
Excited
17 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
8 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Frenkie objavio novi singl: Poslušajte "Oktobar"

Bh. reper Adnan Hamidović Frenkie danas je objavio novu pjesmu koja nosi naziv “Oktobar”, a za koju kaže da veoma asocira na neke njegove stare pjesme kada je bio poznat po svom socijalnom angažmanu.Jedna od pjesama koju Frenkie u “Oktobru“ spominje i na koju nova numera jako podsjeća je “Hajmo […]

Subscribe US Now