Dimas kolagen: vaša doza ljepote!

Kana Tomasevic
0 0
Read Time:2 Minute, 58 Second

Ljepota i mladost iznutra… Možemo li stvarno da utičemo na našu kožu iznutra? Prehrambeni proizvodi koji utiču na ljepotu kože već duže vrijeme postoje na tržištu ljepote, ali mnogi još uvijek dovode u pitanje njihovu učinkovitost. Međutim, kako starimo, ideja korišćenja kozmetičkih dodataka za borbu protiv bora, kao što je ispijanje kolagena, postaje sve privlačnija. Na kraju krajeva, ova metoda, za razliku od injekcije i plastične operacije, je apsolutno bezbolna. 

Kolagen je najvažnija bjelančevina u ljudskom organizmu, nalazi se u kostima, mišićima, tetivama i koži gdje se formira skela koja daje stabilnost i strukturu. On obuhvata oko 40% od svih bjelančevina i osnovni je dio vezivnog tkiva. Odgovoran je za stanje kože, očne jabučice, kostiju, kose i noktiju. Na osnovu najnovijih naučnih istraživanja stanje kolagena u organizmu određuje biološki uzrast čovjeka, što se najviše vidi po promjenama na koži. Endogeno proizvedeni kolagen (tj. kolagen od sinteze organizma) igra veoma važnu ulogu u zdravlju. Degradacija i iscrpljivanje prirodnog kolagena u tijelu se povezuje sa gomilom zdravstvenih problema. Isto tako egzogeni (porijeklom izvan tijela) kolagen se sve češće koristi, kako za medicinske i kozmetičke upotrebe tako i za liječenje i opravljanje tkiva u tijelu. Kolagen se u organizmu neprekidno obnavlja – odumire i istovremeno se proizvodi iz ćelija koje ga hrane. Međutim, vremenom se ta razmjena usporava, nastaje deficit kolagena i kao rezultat se pojavljuju bore, oboljenja, i vidljivi proces starenja. Postoji mnogo različitih tipova kolagena, najmanje 16 tipova, ali 80-90% kolagena u tijelu pripada tipovima I, II, III. Kolageni u ljudskom tijelu su jaki i fleksibilni. Vlakna kolagena tipa I su naročito rastegljiva i jači i od čelika, izračunato po gramu. Kolagenski prah je odličan način da podržite tijelo kao cjelinu i kožu, posebno ako niste sigurni u ishranu. Tipovi kolagena I, II i III sadrže različite peptide koji imaju posenu funkciju u tijelu. Bioaktivni peptidi kolagena tipa I i III uzimaju se zajedno i služe kao potpora koži, mišićima, kosi i noktima. Kolagen tipa II uzima se odvojeno i sastavni je dio tečnosti koja podmazuje hrskavicu zglobova.

Kada koža počne gubiti čvrstoću i elastičnost, goveđi Dimas kolagen tipa I i III je tu za vas, kako bi odgovdili prirodni proces starenja kože i vezivnog tkiva. Čisti kolagenski peptidi Dimas prirodni su izvor proteina, nealergijski i sigurni, savršena alternativa za sve koji se ne žele povrgavati kozmetičkim tretmanima ili botoxu. Dimas je, inače, pionirska kompanija na polju nutrikozmetike, a ovaj kolagen ima blagotvorno dejstvo, ne samo na lice, već i na kosu i nokte. Smanjuje bore, jača kosu, kosti i zglobove, promoviše mladalački izgled i blistavu kožu, pospješuje rast i jačanje noktiju, a poboljšava i zdravlje crijeva. Sjajno, zar ne?

Za razliku od dobro poznatog goveđeg kolagena tipa I i III, Dimas riblji kolagen je novi proizvod na tržištu i uglavnom sadrži kolagen tipa I. Molekuli bioaktivnih peptida su manji, pa ih je još lakše apsorbovati, a imaju i veću bioraspoloživost. Osim ove sištinske razlike, suptilnije su razlike u sastavu i koncentraciji aminokisjelina između ribljeg i goveđeg kolagena, odnosno tačno određeni uslovi u kojima treba koristiti oba kolagena. Dimas riblji kolagen sprečava starenje kože iznutra, jer je savršen anti-age protein sa najvećom bioraspoloživošću. Njegovi bioaktivni peptidi ostaju u koži i djeluju i nakon 8 dana, i dalje uz efikasnost od 58%. Ovaj kolagen tijelo apsorbuje 1,5 puta efikasnije i najbolji je izvor medicinskog kolagena.

Bez obzira da li ste izabrali Dimas goveđi ili riblji kolagen, ne možete pogriješiti, jer su oba proizvoda, uz svakodnevnu upotrebu, dobar i zdrav izbor, koji uz redovnu upotrebu pomažu vašem tijelu da ostane zdravo i lijepo.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Novi rat na estradi: Aca Lukas i Ivana Selakov povukli duet samo 24 sata nakon objave

Aca Lukas i Ivana Selakov jučer su objavili numeru “Svatovi” što je njihov četvrti duet. Međutim, 24 sata nakon objave Selakov i Lukas su zaratili. Pjevačica tvrdi da je prevarena od strane “duet-saradnika”, kako ga je nazvala. – Svi vi koji pratite moj rad godinama, znate koliko rada i energije ulažem u svaku pjesmu […]

Subscribe US Now