U Bijeljini održan šesti po redu festival narodne muzike

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Raspjevano ljeto U bijeljinskom restoranu Lovac, u organizaciji novinara Zorana Kisića, sinoć se održala još jedna muzička manifestacija, tačnije šesti po redu festival Raspjevano ljeto koji je i ovoga puta okupio mnogo pjevača i ljubitelja narodne i folk muzike. Daljina i obaveze mnogih učesnika nisu bili prepreka da se još jednom okupe u Bijeljini i podrže organizaciju Ekstra Starsa da se održi još jedno muzičko druženje, razmjene iskustva, prošire prijateljstva i učvrste ona stara.

Takmičenje je, kao i ranije, bilo u sasvim drugom planu i uvijek je samo po sebi samo povod jednog ovakvog okupljanja. Učesnici, ali i revijalni gosti večeri, zadovoljni su šestim festivalom i samom organizacijom, te ističu da se radi o veoma afirmativnim i lijepim okupljanjima koji bi trebalo da se organizuju i mnogo češće. Pored dobre pjesme, druženja i zabave, učesnici su nagrađeni i simboličnim nagradama, a plekete i zlatne note ovoga puta uručene su pobjednicima festivala Mladenu Doliću i Dijani Dragić za duetsku pjesmu “Brat i sestra”, dok je nagradu za najbolju baladu “Dva oka garava” dobila Jovaka Dovatov. Nagradu za najbolju namjensku pjesmu “Život kafanskog pjevača” osvojio je Mile Zorić, u svijetu estrade poznatiji kao Mile Plavi, a plaketa debitanta bijeljinskog festivala pripala je Saši Popoviću. Aurel Reli Bogdan je dobio plaketu zahvalnosti i zlatnu notu ispred organizacije festivala za peti dolazak, odnosno podršku i učešće na muzičkim manifestacijama u Bijeljini. Plaketu i zlatnu notu osvojio je i Miloš Jovičić za najbolji autorski rad, a zahvalnice i plakete otišle su u ruke i Mirjane Novaković, Gordanke Živanović, te Dejana i Branka Kamenkovića, harmonikaša Dejana Glišića i gitariste Đoje Ilića.

Nagrade su primili i revijalni gosti večeri Savo Radović, Srđan Ivković, Stanoje Jelić, Miodrag Sekulić i pomenuti kantautor Branko Kamenković. Program je, kao i ranije, vodio Sale Janković, dok su se za realizaciju programa pobrinuli Staniša Sekulić, Petar Tešić i Rašo Kovačević.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BOSANSKI REP OSVAJA ITALIJU!

Reper 34Side koji godinama živi u Italiji osvojio je srce italijanske rep scene a svoju muziku uspješno prezentuje i na našim prostorima. Koliko je za kratko vrijeme uspio da osvoji srce italijana i cjelog regiona govori i podatak da se uvrstio među top 10 akutelnih izvođača a poznato je da […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now