Prada predstavlja novi prepoznatljivi ženski miris Prada Paradoxe!

Kana Tomasevic
1 0
Read Time:6 Minute, 57 Second

Miris Prada Paradoxe utjelovljuje srž neodredivog ženskog ideala brenda Prada koji se uvijek razvija, žene koja nikad nije ista, ali je uvijek svoja. Ovaj avangardni prepoznatljivi miris osmišljen je na temelju bezvremenskog buketa bijelog cvijeća i dolazi u kultnoj, ali neočekivanoj trougaonoj bočici, i tako obuhvata sve paradoksalne dimenzije mirisa i ličnosti.

PRADA PARADOKS

Pitanje koji mami pažnju i odgovor koji prosvjetljuje: šta je paradoks, ako ne neograničeni broj otkrivenih perspektiva?

Spajanje neočekivanih elemenata koje nadahnjuje novi dijalog utkano je u samo tkivo brenda Prada. Na stjecištu raznih problema Prada Paradoxe suštinski je izraz ženskog ideala brenda Prada u svim oblicima, svjež pogled na zagonetno pitanje ženstvenosti.

Novi prepoznatljivi ženski miris istražuje simbiozu kontradiktornosti koje su temelj brenda Prada: spoj ručne radinosti i tehnologije, tradicije i savremenosti, zahtjevnosti i uglađenosti, discipline i mašte. U ovom novostvorenom prostoru nastaje Prada Paradoxe, miris koji je jednako zagonetan i ugodan.

ŽENSKI IDEAL BRENDA PRADA, ŽENA KOJU SE NE MOŽE SMJESTITI U OKVIRE

Prada Paradoxe slavi višedimenzionalnu introspekciju i izraz koji se stalno razvija: žena koja nikad nije ista, ali je uvijek beskompromisno svoja.

Prada Paradoxe izražava kompleksnosti ličnosti i oslobođenje koje dolazi uz status žene koju je nemoguće definisati. Ovdje kontradiktornost žena otkriva ono što im je zajedničko i otključava više dimenzija postojanja, a time počinje dijalog kojim se istražuje i dolazi do otkrića. Neprekidno paradoksalno djelovanje tih sila i protivsila namjera je, pozitivna svrha i prostor koji udomaćuje čitavu simfoniju glasova žena, a svaka od njih ispunjava mnoštvo uloga u svakom trenutku.

Miris neodredive žene koji se odmah prepoznaje.

TAČKA PRESJEKA KONTRADIKTORNOSTI

Prošireni anagram naziva brenda Prada koji ukazuje na njegov radoznali duh, Prada Paradoxe, u srži je zaigran, predstavlja namjeru ponovnog razmišljanja i rekonstrukcije. On nas poziva da ponovo definišemo odnos između žene i nje same kroz dinamičan dijalog unutar svake dimenzije koja je čini onakvom kakva jeste.

U prirodi je paradoksa postavljati pitanja, sabrati niz kontradiktornih elemenata kako bi se otkrila temeljna istina. Prada Paradoxe predstavlja sporo otkrivanje do kojeg se dolazi refleksijom, entuzijastično prihvatanje holizma po kojem zbir svih djelova ima nezamislivu moć.

REKONSTRUISANA IKONA

Bočica mirisa Prada Paradoxe izraz je mogućnosti reinterpretacije i neprestanog, radoznalog dijaloga brenda Prada. Oblik bočice nadahnut je izvornim logotipom brenda Prada, što čini ovu reinterpretaciju logotipa bezvremenskim komadom.

Radi se o pomaku od tradicionalnog dizajna bočice, ona je sada minimalistička i luksuzna, te zamišljena da leži sa strane. Stoji nakoso, ali čvrsto, promjenljivog je položaja, ali stabilnog. Bočica mirisa Prada Paradoxe leži u estetski privlačnom položaju, optimistično se uzdiže od dna do vrha. Sjajna, radikalna struktura bočice predstavlja osobine sofisticiranosti i avangarde brenda Prada i dodaje im dašak osobenosti. U kontrastu s prepoznatljivim trougaonim oblikom bočice stoje njeni zaobljeni uglovi, dok naglašena crna boja logotipa leži na delikatnoj koralno – ružičastoj pozadini. Ženstvena, ali upadljiva i odmah prepoznatljiva bočica na vrhu ima zlatnu pumpicu s grbom brenda Prada koju dopunjava zlatni logotip na crnom čepu.

Na kutiji mirisa izrezbaren je uzorak koji podsjeća na prepoznatljiv uzorak Saffiano kože brenda Prada. Izrezani trougaoni logotip na vrhu kutije objedinjuje funkciju i oblik, i omogućava jednostavno otvaranje. Odnos koralno – ružičaste boje, laganog sjaja i intenzivne crne boje sadržan je u logotipu brenda Prada koji je na kutiji djelimično prekriven bijelom oznakom Paradoxe – simbolom novog izraza ženstvenosti koji pruža brend Prada.

QR kod u silueti trokutastog logotipa brenda Prada prisutan je na svakoj kutiji. Svaki kod predstavlja poziv na istraživanje i otkrivanje mirisa Prada Paradoxe, što uključuje proširenu stvarnost, filtere i uvide iza kulisa brenda Prada.

IZNOVA OSMIŠLJENI KULTNI SASTOJCI

Brend Prada iskoristio je zagonetnost kultnih sastojaka da bi stvorio potpuno nove čulne doživljaje mirisa Prada Paradoxe. Miris Prada Paradoxe intimno je ostvarenje jedinstvenog izbora dimenzija.

U skladu s kreativnim duhom brenda i pod vođstvom kreativnih direktora Miuccie Prada i Rafa Simonsa, miris su osmislili majstorski parfimeri škole Givaudan Nadège Le Garlantezec, Shyamala Maisondieu i Antoine Miasondieu, kako bi ujedinili bezvremenost i avangardu, prirodu i inovaciju.

Prada Paradoxe slavi višedimenzionalnost u odnosu suprotnosti i ponovno definiše intenzivnu ženstvenu senzualnost kroz kontrast različitih izražaja. Dominantne note gorke narandže i jasmina, bezvremenski cvjetni tonovi buketa bijelog cvijeća kojima su kontrast avangardne prepoznatljive arome Ambrofix™ i Serenolide™ spajaju se kako bi se stvorio intiman i dugotrajan trag parfema kojim preovladava živahna toplina.

Svijet tehnologije prvo svjedoči tome kako Prada Paradoxe istražuje prirodu uz pomoć inovativne tehnike osmišljene za brend Prada kojom se miris prikuplja iz pupoljka cvijeta gorke narandže prije nego li procvjeta. Isticanjem njegove cvjetne, intenzivne i svježe note postiže se nova svježina. Neočekivana dimenzija senzualnosti otkriva se kroz upotrebu arome Ambrofix™ koja se obično stavlja u muške mirise.  Iz tog inovativnog, biološki prerađenog ćilibara, prirodno se izvlači moćna, stabilna i autentična drvenasta nota ambergrisa. Jedna od najraširenijih aroma na svijetu je Serenolide™, novi i revolucionarni molekul mošusa koji nudi novu definiciju intenziteta tako da ostavlja prepoznatljiv, ali intiman trag. Elegantni mošus ostavlja intenzivni trag dužeg trajanja nego inače, te se stoga njegove gornje note mogu primijetiti istog časa i djeluje tako da stvara osjećaj druge kože.

Mirisna porodica:

Cvetni miris s daškom ćilibara

Napomene:

Gornje note: srž kalabrijskog bergamota, esencija mandarine, nota kruške

Središnje note: esencija gorke narandže i pupoljaka gorke narandže, apsolut srca cvijeta tuniske narandže, apsolut arapskog jasmina

Osnovne note: nota ćilibara (Ambrofix™), laoska benzoinska smola, ekstrakt premium bourbon-vanile s Madagaskara, nota bijelog mošusa (Serenolide™)

PRADA PARADOXE: UJEDINJUJE KREATIVNOST I ODGOVORNOST

Odgovornost brenda Prada je da predstavlja dizajnerske predmete i inicijative koje podstiču pozitivnu promjenu i osiguravaju da programi ponovnog punjenja bočica Prada Paradoxe i ekološki osviještena praksa budu izrazito vidljivi tokom prodaje, kao i pomoću obrazovnih alata i resursa.

Prada Paradoxe miris je koji uključuje tri sastojka iz održivih izvora, uključujući marokansko ulje gorke narandže, ekstrakt vanilije i srž kalabrijskog bergamota. Novi proces biološke prerade u više koraka kojim se dobija Ambrofix™ omogućava prirodno izvlačenje ćilibara iz šećerne trske umjesto iz kadulje, što zahtijeva 100 puta manje poljoprivrednog zemljišta od tradicionalnih procesa izrade. Serenolide™ je novi, obnovljivi molekul mošusa i jedan je od najraširenijih na svijetu, a stvoren je za ovaj miris.

Ambalaža proizvoda Prada Paradoxe može se reciklirati, to se odnosi i na kutije i na bočice. Staklene bočice osmišljene su tako da se što više smanji težina i količina stakla, a kutije imaju sertifikat FSC™ MIX, što osigurava da se papir i karton upotrebljavaju na održiv način. Svi parfemi iz linije Prada Paradoxe mogu se ponovo napuniti, čime se štedi materijal za ambalažu. Jedna bočica mirisa Prada Paradoxe od 50 ml i bočica za ponovno punjenje od 100 ml doprinose smanjenju upotrebe ukupnih materijala za 40 % u odnosu na tri bočice mirisa Prada Paradoxe od 50 ml. To uključuje 29 % stakla, 67 % metala, 46 % plastike i 39 % kartona.

ELEGANCIJA PARADOKSA

Emma Watson je Prada Paradoxe. Kao oličenje ženskog ideala brenda Prada, britanska glumica, aktivistkinja i umjetnica prava je predstavnica moderne ženstvenosti koja ispisuje nova pravila za novu generaciju kroz višedimenzionalnost koja nikada nije ista, ali je uvijek autentična.

Uvrštena je na popis 100 najuticajnijih ljudi časopisa Time, a njen rad u ulozi UN ambasadorke i njen asertivni, otvoreni feminizam nadopunjuju nagrađivani glumački rad.

Njena moć leži u  slojevitoj prirodi, odanim obožavateljima i intimnoj povezanosti s izrazito angažovanom generacijom koja se čvrsto zalaže za promjene. Budući da posjeduje senzualnost koju naglašava sofisticiranost i intelekt, te duboka svijest o kolektivnom iskustvu, Emma Watson oličenje je novog prepoznatljivog ženskog mirisa brenda Prada.

FILMSKA KAMPANJA, NEODREDIVA ŽENA

Za učestvovanje u kampanji Prada Paradoxe, Emma Watson je zatražila samo jednu stvar – htjela je sama režirati film. Njen redateljski prvijenac slavi ljude koji su živi paradoksi i osnažuje ih. Ona ponovo interpretira pojam muze time što se postavlja i ispred i iza kamere, piše sopstveni scenario i pripovijeda svoju priču, pa tako ponovo ispisuje pravila kako bi predstavila najautentičniju verziju sebe.

Film je njenlični izraz i perspektiva, uvid je u njne mnoge različitosti u njihovim neočekivanim simbiozama. U suštini, Watson je kreirala dinamičnu simfoniju koja slavi sve njene dimenzije i nju kao umjetnicu, aktivistkinju, glumicu, ženu – one su u njoj sve žive i energične, oslobođene u duhu neodredivosti.

MEDIJSKA KAMPANJA, IZRAZ NEOČEKIVANOG

Emma Watson ponovo se predstavlja kroz objektiv fotografa Harleya Weira u medijskoj kampanji koja objeručke prihvata duh ukošene bočice mirisa Prada Paradoxe koja mijenja pravila. Očekivanja su u potpunosti izokrenuta usred slavlja autentične ljepote i samoizražavanja bez zadrške – sloboda prihvatanja svih naših osobina koje se kontinuirano razvijaju kao izraz naše statične ličnosti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Isprobajte proizvode iz novog essence asortimana i dobro se zabavite!

“Don’t stop me now! Cause I’m having a good time.” Kao iz popularne pjesme grupe Queen, nema vremena za gubljenje u novoj normalnosti i mnogo toga treba nadoknaditi, tako da je savršeno vrijeme za novo essence ažuriranje asortimana za sezonu jesen/zima 2022. Novi proizvodi imaju impresivne momentalne efekte, intenzivne boje, […]

Subscribe US Now