Šaban Sazic za Balkan Stars : “USKORO NOVA PJESMA”

Semir Kaljic
3 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Mnogi ne znaju ali iza tebe je skoro dvije decenije kako si na muzičkoj sceni. Kako se stvorila ljubav prema muzici?

Ljubav prema muzici gajim još od djetinjstva. Moji roditelji su imali stari gramofon i dosta singlica i LP ploča koje su slušali pogotovo moja mama uz koju sam i ja slušao i pamtio pjesme, tako da sam brojao preko 1000 pjesama koje sam znao napamet a poslije i više pa sam prestao brojati.

Sarađivao si sa nekoliko vrhunskih kompozitora, koju bi možda pjesmu izdvojio kao “ličnu kartu” i zašto?

Ņemam nekog posebno pjevača kao uzor, pjevam pjesme na prvom mjestu koje mi se sviđaju, koje ispunjavaju moju dušu jer onda je i ja bolje donesem do publike iako to možda nije hit pjesma jer je možda pjevač manje poznat, ne zbog toga što je lošiji nego jednostavno možda pjesma nije dovoljno izreklamirana (kao i moje pjesme), pa tek onda slušam i pjevam “hitove”. Uglavnom pjevam sevdah, folk, izvornu muziku, poneki i zabavnjak ali sam klasični narodnjak. Prvi album sam snimio u saradnji sa Marinkom Cipiripijem koji mi je radio sve tekstove i muziku ( napisao je dva hita Jovanu Perišiću “Moje najmilije i “Nikada se promjeniti neću”), a aranžmane mi je radio Goran Vorgić Worga. Na albumu su se posebno izdvojile dvije pjesme “Ranjenik” i “Volio sam tebe ja”. Poslije sam snimio još par single pjesama, za und dvije pjesme Sam ja radio tekst i muziku, to su duet Sa Mirsadom Čizmić “Priča o nama” i “Kako danas tako sutra” ali na moju žalost ništa to nisam dovoljno izreklamirao nego postavim pjesmu na Youtube pa kako prođe. 


Po tebi kvalitet muzike nekad i sad, kako bi ocenio?

Što se tiče kvaliteta pjesama nekad i sad po meni je to ne mjerljivo, nekada su pjesme imale smisla imale su svoju priću, nije ti čak trebao ni spot, slušaš pjesmu i u svojoj glavi zamišljaš kao neki film, a sada većinu pjesama samo gledaš zbog spota uglavnom i ne slušaš tekst.

Da li si planirao nešto novo i ako jesi recite nam nešto više o tome?

Sada sam snimio novu pjesmu u saradnju sa tekstopiscem Džemo Smajlović, Josip Matić muzika i studio i aranžman Nenad Nikolić Patalo, spot je radio Hami Film u Beču, takođe sam našao prave ljude koji će to sve izreklamirati kako treba tako da se nadam da će ovaj put sve biti mnogo bolje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Damir Kule "Plan mi je da budem sretan, dan za danom , da uživam u svom poslu i da druge usrećujem"

Mnogi ne znaju ali tvoja karijera traje skoro dvije decenije, kako se razvila ljubav prema muzici? Od malena sam živio za muziku , posto sam bio vojno lice bavio sam se muzikom samo za sebe. Nakon napuštanja posla vojnog pilota aktivno sam se počeo baviti muzikom. Da li bi izdvojio […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now