Miloš Grubač mladi pevač Južnog Vetra!

admin
0 0
Read Time:5 Minute, 11 Second

Pozdrav Miloše, hvala ti sto si izdvojio vreme da porazgovaras sa ekipom Balkan Stars i Atlas team-om

S obzirom na funkcionisanje marketinga  na estradi, hiperprodukciju koja je dovela do nikad veće zasićenosti  estradne scene narodne muzike, zahvalnost dugujem ja tebi, jer svoj posao radiš  iz ljubavi i vjere u kvalitet muzike i stila koji prezentujem.

Muzikom si počeo da se baviš veoma mlad, na youtube se nalazi klip gde ne znam da li si imao i 10 godina kada si pevao ‚‚čašu ljubavi‚‚ od Mileta Kitića, kada si počeo da se baviš muzikom i koji su ti bili muzički uzori ?

Talenat za muziku koji sam naslijedio od majke otkrio sam veoma rano. Još u vrtiću, kao šestogodišnjak pamtim da sam uz dječije rado pjevao i hitove tadašnje folk muzike.

Ipak, do svoje dvanaeste godine, pjevanje nije za mene predstavljalo ništa do jednu „mogućnost koju nisam shvatao ozbiljno, niti se na nju značajnije osvrtao.

U dvanaestoj godini pod uticajem porodice opredjeljujem se za usavršavanje tog talenta kroz narodnu muziku. Neki od mojih prvih uzora bili su: Rade Lacković, Mile Kitić, Mitar Mirić, a nešto kasnije Jašar Ahmedovski, Nedeljko Bilkić.

Iako sam kao dijete imao povremene nastupe od kojih su neki zabilježeni i prezentovani javnosti putem You tube servisa, muzikom sam ozbiljnije počeo da se bavim tek nakon uspostavljanja saradnje sa „Južnim Vetrom“, tačnije od svoje 17-e godine.

 

Jedan si od najmladjih pevača koji je ikada snimao sa Juznim Vetrom, mislim da je samo Anica Milenkovic na početku svoje karijere imala manje godina nego ti, šta te je opredelilo da se odlučiš za takvu vrstu muzike, Miodrag M.Ilic-Mile Bas je sigurno najjači kompozitor na ovim prostorima i samim tim verovatno malo zahtevniji ?

Domaća a u okviru nje narodna muzika je nešto što me je oduvijek privlačilo, budeći u meni najrazličitija osjećanja, tako da sam u ranom djetinjstvu postao svjestan „moći“ koju muzika nosi sa sobom. A osjećaj da nešto što voliš da slušaš možeš vjerno reprodukovati bio je nevjerovatan…

Za saradnju sa Miletom Basom me je prvenstveno opredijelio njegov ljudski pristup meni kao tada mladom pjevaču koji je želio da se pronađe i dokaže u svojoj budućoj profesiji. Za razliku od većine drugih kompozitora Miletov pristup  sam prepoznao kao iskren i bez nerealnih očekivanja. To je nešto što u njemu mogu uočiti svi koji ga poznaju. Zahvalan sam mu na pjesmama koje je uradio za mene i rekao bih da je pri odabiru istih imao značajnu dozu odgovornosti, prvo zbog mojih godina i specifičnog stila netipičnog za te godine. Nakon deset godina, koliko traje naša saradnja i prijateljski odnos sa ove tačke gledišta mogu reći da sam imao sreće što sam upoznao tog čovjeka koji me je uveo u svijet estrade i čije mi ime i danas služi kao „preporuka“ u renomiranim muzičkim krugovima. Što se autorskog rada tiče smatram da je Mile Bas jedan od najplodonosnijih kompozitora domaće scene a uz to i majstor u odabiru odgovarajuće pjesme za određeni tip vokala.

Da li uskoro planiraš da uradiš neku novu pesmu?

Dugo nisam shvatao ozbiljno učestali odgovor estradnih umjetnika na ovo pitanje koji bi u parafrazi glasio: „Toliko sam zauzet/a da ne mogu odvojiti vrijeme za ulazak u studio“. Štaviše, takav odgovor ličio bi mi više na neutemeljenu frazu, a evo danas dočekao sam da na ovo pitanje ne mogu ponuditi ništa do odgovor istovjetan gore navedenom.

Posao nas koji se bavimo ovom vrstom umjestnosti sveo se na stalnu žurbu, opreznost potrebnu za očuvanje „osvojenog“ tržišta i čekanje na ukazivanje novih prilika, a sve to u toj mjeri da nedostaje vremena za pružanje ličnog doprinosa muzici kao umjetnosti kroz studijski rad, što se itekako osjeća u većini kompozicija novijeg datuma koje uglavnom oskudijevaju emocijom i originalnošću, upravo onim čime se narodna muzika nekad naročito isticala u odnosu na ostale žanrove.

Bez obzira na sve to imam u planu realizaciju nove pjesme, a vjerujem da ću vrijeme za to pronaći početkom naredne godine. Saradnja sa „Južnim Vetrom“ je na visokom nivou i nema razloga da se ista ne „osvježi“ nekom novom kompozicijom.

Jedan si od retkih pevača koji je pored muzičke karijere pohadjao fakultet, kako si uspeo da sve to postigneš?

Baveći se muzikom kroz nastupe uživo nakon određenog perioda sam shvatio da pjevanje kao profesija ne iscrpljuje moje potencijale u mjeri koja bi bila srazmjerna mojim očekivanjima. Po mom shvatanju pjevanje nije intelektualna radnja, već vještina koju lakše savladaju oni koji za nju imaju određene predispozicije. To je razlog zbog koga sam (kada sam ga postao svjestan)  odlučio da već upisane studije pravnih nauka privedem kraju. Nakon par godina velikih odricanja u korist ostvarenja ovog cilja a zadržavanja pozicije na muzičkom polju uspješno sam ostvario svoje planove po tom pitanju.

 

Kakvi su ti planovi za ovu godinu , imaš li neke planove ?

Ja spadam u ljude koji vole da planiraju, i smatram da je dobar plan preduslov za ostvarenje bilo kog značajnijeg cilja u životu. Trudim se da planiram na realnim osnovama i u isto takvim domenima. Neki  od mojih važnijih planova su ostvareni u odlazećoj godini, a najznačajniji od njih su okončanje studija pravnog fakulteta i sticanje radnog iskustva u toj  struci.

Ono što me lično privlači i ispunjava daleko više od vokalnog izvođenja muzike jeste komponovanje i producentski rad u muzičkom studiju. Uvjeren sam da za bavljenje tom profesijom imam talenta, a siguran u svoju volju. Početkom naredne godine finaliziraću radove na sopstvenom muzičkom studiju a nakon toga se posvetiti izučavanju i usavršavanju materije potrebne za profesionalan rad u toj oblasti muzike. Vjerujem da ću na taj način dobiti mogućnost da se muzički ostvarim u nešto širem obimu. U pravnoj struci takođe postoje određeni ciljevi koje ću u ovoj godini nastojati da ostvarim.

 

Za kraj intervjua, da li pored muzike neki hobi koji ti ispunjava slobodno vreme ?

 

Trenutno jedva da imam slobodnog vremena i za odmor a kamoli za hobi. Inače neki od hobija koje preferiram su vožnja biciklom i ribolov. Možda u narednoj godini budem imao vremena i za to.a.

Zahvaljujemo se Milošu na odvojenom vremenu i očekujemo da u narednoj godini obraduje svoju publiku i prijatelje nekom novom pesmom.

 

Poslušajte pesmu sa prošlog albuma u izdanju ‚‚Južnog Vetra‚‚

Miloš Grubač – eh da si kap 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

NOVO !!! Iz produkcije Imperija! Dejvid Nez - Robija

NOVO !!! Na zvaničnom YouTube kanalu ‚‚Imperia‚‚ izašla je nova pesma mladog i veoma talentovanog DEJVIDa NEZa , ROBIJA. Muziku i tekst potpisuje Filip Mladenovic- One Music, Corona, Rimski a aranžman uradio je Filip Mladenovic – One Music.  ‚‚Da li bi ga prodala za milion eura‚‚ poslušajte na sledećem linku    Dejvid […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now