ADRIANA BASARA : LIMUNTOS ZA OTKLANJANJE KAMENCA

admin
0 0
Read Time:56 Second

Ime i prezime:ADRIANA BASARA

Voditelj i urednik RTRS Adriana je dala jedan praktican savet ali i za resavanje problema u medjuljudskim odnosima.

 

LIMUNTOS ZA OTKLANJANJE KAMENCA

 

Većina nas koristi električno kuvalo (ono što liči na veliki bokal) i shodno tome znamo kako se brzo stvori kamenac na dnu kuvala. Iako postoje razni preparati za to, najjednostavnija i najzdravija varijanta je da stavite jednu ili dvije kesice limuntosa, naspete oko pola litra vode i uključite kuvalo. Za minut, kamenca više nema. 

Inače sam osoba koja se trudi da svakog razumije, tako da rijetko kada upadam u konfliktne situacije.

Ako se tako nešto ipak desi trudim se da otvorenim razmišljanjem saslušam sve argumente druge strane i nekako na najjednostavniji način predstavim svoje argumente.

Najčešće, uz osmijeh, kažem:”Da, moguće je da si u pravu, ali …”. Naš mentalitet “krasi” tvrdoglavost i razmišljanje unutar okvira. Ja tako ne razmišljam, ali čak i kada se nađem u konfliktnoj situaciji sa takvom osobom, nakon možda neuspjelog pokušaja razumijevanja, kažem: “Dobro, uvijek se možemo saglasiti da se ne slažemo (We can always agree to disagree)”.

 

autor i urednik J.Govedarica

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

"NATURA OLEUM "ORGANSKA ULJA ZA ZDRAVLJE I LEPOTU

“NATURA OLEUM “ORGANSKA ULJA ZA ZDRAVLJE I LEPOTU “Natura Oleum” je osnovana sa idejom spajanja krajnjeg kupca sa samim farmerima tj izvorom prodaje i proizvodnje etarskih (organskih) ulja. Samo tržište je pretepano kao i ostala tržišta, manje više robom sumnjivog porekla i kvaliteta. Mi smo tu da edukujemo i korak […]

Subscribe US Now