Medeni Mesec ekskluzivno za Balkan Stars : ‘Uz Moravu vetar duva’ je definitivno naša lična karta!

admin
0 0
Read Time:4 Minute, 24 Second

IZDAVANJEM VEĆ PRVOG ALBUMA 1996 GOD IMALI STE HITOVE “ĐAVOLICA”, “U RODNI GRAD SE VRAĆAM” KOJI SU VAS I OBELEŽILI. U JEKU PROMOCIJE NAPUŠTA VAS PEVAČICA NENA I DOLAZI TANJA. KAKO BISTE DEFINISALI TAJ POSLOVNI PERIOD?

Taj period bih definisao kao jako dinamičan i obeležen neverovatnom energijom i željom za uspehom. Svi članovi ( sa zanemarljivim izuzecim- Nena), živeli su ideju zvanu Medeni Mesec i bili spremni na naporan rad i odricanja zarad dostizanja zajedničkog cilja!

DRUGI I TREĆI ALBUM DONOSE NOVE HITOVE: “IVANA”, “UZ MORAVU VETAR DUVA”, “KOJE SI VERE NEVERO MOJA”, “MUTNO NEBO”, “UZ MORAVU VETAR DUVA” ČIME STE UČVRSTILI SE NA ESTRADNOM NEBU. KOJU PESMU NAZIVATE LIČNOST KARTOM? DANAS JE INTERNET MERILO HITA A KAKO JE TO BILO TADA?

Ako je internet merilo hita, ja bih rekao da, čak i u današnje vreme, nije pouzdano merilo. Mnoge pesme koje imaju veliki broj pregleda nisu ni izbliza pravi hitovi, a to se najbolje proveri u kontaktu sa publikom.
Primat na terenu (na svim vrstama nastupa..) ipak imaju pesme za sva vremena, jedna od njih je i ‘Uz Moravu vetar duva’ koja je definitivno naša lična karta.

ČAK PET PUTA STE OSVOJILI “ZLATNI MELOS” A DVA PUTA PROGLAŠENI ZA GRUPU GODINE “MELKO”. IZDVOJITE ANEGDOTE SA TIH DODELA?!

Ima ih puno, ali bih izdvojio jednu- više kao simpatičnu epizodu u našoj karijeri obojenu nostalgičnim bojama nego kao anegdotu koja zasmejava..
Trebalo je da nastupimo kao laureati pred punom halom sportova; pošto je organizator zatajio i nas niko nije obavestio da treba da izađemo na binu, opušteno smo pili piće u bifeu pored garderobe..
Publika je skandirala par minuta: Medeni Mesec, Medeni Mesec..i svi su na kraju pomislili da nismo ni došli na dodelu nagrada. Nastupio je Mitar Mirić, a zatim još neko od pevača (ne sećam se tačno ko..), u tom trenutku sav zadihan dotrčao je do nas lično Direktor Melka-naš veliki prijatelj, Zoran Trifunović- i rekao: ” Pijete pivo, boli vas uvo, a narod neka čeka..’ajmo na binu, brže, sada će vas prozvati po drugi put”.
Ja mislim da se nikada hitrije nismo spremili za nastup, a kada smo se konačno pojavili na bini hala je eksplodirala!

OSTAVILI STE VELIKI TRAG U JEDNOJ MUZIČKOJ EPOHI. PUNI BROJNE KONCERTNE SALE, FEŠTE, UŽIVALI VELIKU POPULARNOST. ZBOG ČEGA STE “NESTALI ” SA MUZIČKE SCENE?

Za početak, ne bih se složio da smo ‘nestali’ sa muzičke scene, jer smo veoma aktivni i puno nastupamo.
Deseti studijski album izdali smo za ‘Grand produkciju’ 2016. god. Na jesen ćemo obradovati svoju publiku novom pesmom i novim spotom, verovatno za istu produkcijsku kuću..
Nismo imali priliku da se mnogo pojavljujemo u emisijama sa nacionalnom frekvencijom, a zašto je to tako trebalo bi pitati odgovorne ljude sa televizjskih stanica- možda je sva naša publika doživela transformaciju, pa, umesto da sluša kvalitetnu muziku, radije gleda starlete i sumnjive likove u rijalitijima..ne bih znao da odgovorim na to pitanje.

KOLIKO MEDIJI POMOGNU A KOLIKO ODMOGNU U KARIJERI?

U životu je uvek najteže napraviti pravi balans, meni iskustvo govori da je to ključno za svaki uspeh..
Daću vam najprostiji primer- čaša vina uz obrok je odlična za zdravlje, ali puna boca tog istog vina nenormalno šteti..
Tako je i sa medijima, dozirano pojavljivanje sa pravim razlogom (kada se ima nova pesma ili spot..) je odlično, preterano slikanje zarad skandala i svakojakog baljezganja je loše! To možda ne izgleda tako na kratke staze, ali na duži period je stoprocentno tačno. Naravno, pričam o pravim umetnicima koji svojom muzikom pomeraju nekakve granice i ostavljaju trag; šarlatani me ne zanimaju.

KOJU PESMU STE PEVUŠILI NA BROJNIM PUTOVANJIMA IDUĆI NA NASTUPE ?

Ima puno pesama koje volim, ali na putu pevušim uglavnom pesmu koju trenutno komponujem jer mi se na taj način najbolje iskristališe melodija i tekst..tako su nastali neki od naših najvećih hitova- ‘Božije suze’, ‘Žena udata’, ‘Ljubi me i ništa ne pitaj’..

POSTOJI LI PESMA KOJU NISTE VOLELI DA IZVODITE A SNIMILI STE JE?

Ne postoji ni jedna pesma Medeni Meseca koje bih se postideo i koje bih se odrekao, a još manje neka koju sa bendom ne bih svirao uživo – u stvari ponosim se svakom.
Ono što mi kod veoma malog broja pesama smeta, jesu neka aranžmanska i produkcijska rešenja koja su mi se u tom trenutku činila prihvatljivim, a danas bi ih svakako promenio.

NAJVEĆI BLAM KOJI STE DOŽIVELI ILI NEPRIJATNOST?

Bilo je svakakvih situacija, jer je posao muzičara veoma dinamičan i skopčan sa raznim nepredvidljivim stvarima..
Ono što bih izdvojio je put za Nemačku 2011. pred doček Nove godine kada je na volšeban način iz kombija nestao pasoš klavijaturiste i ata karnet za kompletnu opremu! Ne bih prepričavao detalje, ali je bilo jako dramatično i neizvesno.
Nekim čudom smo ipak uspeli da obnovimo dukumenta i stignemo na nastup u Študgartu.

KAKO STE POZDRAVLJALI PUBLIKU IZLASKOM NA SCENU?

Svoje nastupe obično započinjemo pesmom ‘U rodni grad se vraćam’; počinje bubanj, a pevač poželi svima dobar provod i zabavu..zatim sve ide spontano do trenutka kada se odjavljujemo i kažemo: ”Do nekog narednog viđenja voli vas i ljubi vaš Medeni Mesec.”

DA MOŽETE DA VRATITE VREME PROMENILI BISTE ŠTA?!

Nisam tip koji se opterećuje prošlošću, i uvek gledam napred, ali kada bih mogao da vratim vreme, možda bih korigovao broj snimljenih pesama i allbuma-svakako bi bio veći.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

SVE NESTAŠLUKE SVALJIVALA SAM NA STARIJU SESTRU

Ime i prezime: Tina Ivanovic Zanimanje: Estradni umetnik Vlasnik hitova: “Bunda od nerca”,”Kabrio porse”,”Vila u Brazilu”,”Zaljubljena”,”Ko manijak”,”Ko rano poludi,”Vikend momak”,”Lepoto moja,”Montenegro,Monte Carlo”,… DETINJSTVO PAMTIM PO… Detinjstvo pamtim po celodnevnom zujanju napolju, sa ostalom decom…. Igranju žmurke … NAJVEĆA “ZLOĆA” KOJU SAM U DETINJSTVU URADILA JE? Sve moje nestašluke sam svaljivala na […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now