The Babe Barbarella donosi novu pjesmu u Sci-Fi i retro stilu pod nazivom „Znam“

Semir Kaljic
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Band The Babe Barbarella ESFF kojeg čini izuzetno energična i zanimljiva družina iz Bihaća ponovno oduševljava publiku novom pjesmom pod nazivom „Znam“. The Babe Barbarella i ovog je puta iznjedrila odličnu pjesmu koja vrlo lako uđe u uho i savršeno odgovara njihovoj energiji koju pružaju publici na svojim live nastupima. Pjesma govori o tome da vaše misli mogu postati vaši najveći problemi u životu, ako previše odlutamo i izgubimo se u njima. Ali znamo da niko nije imun na ljubav i zato će se mnogi pronaći u ovoj pjesmi jer je tematika svima poznata.

Povodom objave nove pjesme sproveli smo i intervju sa Ervinom Duratovićem, basistom banda The Babe Barbarella:

Kako je nastao ovaj novi hit?

Pjesma ” Znam”  nastala je u saradnji sa našim dugogodišnjim prijateljem i kantautorom Harisom Abdagićem iz Zenice, naravno, članovi benda su se potrudili da aranžmanski udahnu svoj rasplesani stil i energiju u pjesmu za koju slušaoci kažu da ” plovi ”. Generalno mi želimo biti pozitivni sa našom muzikom i ispričati neke priče koje su standardne ali iz nekih drugih uglova.

Da li biste mogli reći da pjesma nosi određeni simboliku?

Svaka pjesma ima svoju simboliku, a tako i pjesma ”Znam”, govori o nama samimama, kako doživljavamo životne situacije, bili to loši ili dobri trenutci, kako se izgubimo u svojim mislima i odlutamo negdje gdje nas niko ne može pronaći, tamo gdje bismo željeli biti neko drugi, ali naravno uvijek je prožeta ljubavna simbolika koja je temelj pozitivnog stava i iskrene sreće.

Koliko obraćate pažnju na sklad između pjesme i videospota?

Vizualizacija spotova je nama veoma bitna, obzirom da ideje za spotove nekad čak imamo i prije samih pjesama. Jednostavno mi smo pod velikim uticajem Sci-Fi kulture, a osjetan je i mix sa retro stilom. Svi naši spotovi imaju uticaj tih žanrova, pa tako i pjesma “Znam” u kojoj smo vratili Walkman u život. Realizaciju videospota radio je “Lege Artis Music ” sa kojima surađujemo na svim našim spotovima, a snimljen je u prostorijama i koncertnoj sali Kulturnog centar Bihać. Koncertna dvorana je  savršeno mjesto za našu ideju i viziju koju smo pretvorili u videospot. 

The Babe Barbarella ESFF – Znam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Duše kraljeva ne odlaze iz svojih kraljevstva

Kad ga put nanese opet u naš kraj, možda ja više neću biti kao danas mlad. Ali, ipak, evo, sad se kunem, barem još jednom dok i ja ne umrem, nadam se da ću vidjeti Šabana Šaulića. Srce moje deli se, na pre i posle njeg, na mlade godine i […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now