Dr. Zo pred premijeru filma objavio novu pjesmu: “Doktore”

Semir Kaljic
1 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Pred TV premijeru filma “Pljuni u šake”, biografske priče repera Dženana Hodžića (Dr. Zo) koju je radila ekipa Al Jazeera Balkans pod rukovodstvom režisera Tarika Hodžića, Dr. Zo predstavlja novu pjesmu i spot “Doktore”. Pjesma je nastala u karantinu izazvanom općim vanrednim stanjem i krizom vezanom za virus Covid-19, a tematski je posvećena čovjeku koji je zbunjen okruženjem i bespomoćno se obraća doktoru tražeći pomoć.

U suštinskom smislu, poručuje Dr. Zo, čovjek od prahistorije do danas traga za rješenjima i doktorima, a pjesma uz simboličku poruku potrage za smislom, donosi i šaljivu notu vezanu za opću konfuziju u svijetu. “Mnogo dezinformacija, mnogo panike i komplikacija oko stvari koja je možda i jednostavna. Ja npr. imam dijabetes i kada pitam doktore kako da ga tretiram, kažu mi da radim sve što je dobro za dijabetičare, i da izbjegavam sve što je loše. Liste preporučenih stvari za raditi i za izbjegavati pročitate za 5 minuta, a učite živjeti sa njima čitav život“, kaže Dr. Zo.

Jednaka je i simbolika ponašanja u doba korona virusa: treba potrošiti 5 minuta na čitanje preporuka, i 30, 60 ili koliko bude trebalo dana na primjenu ovih uputstava. „Ima tu i zanimljiva tema velikih uzroka i posljedica, svrhe postojanja, tumačenja toka života. Ljudi i tu traže doktora. Hvala Bogu, meni je lično vjerovanje u Boga i postupanje po Božijim zapovijedima mnogo pomoglo i čitav put učinilo smislenim. ‘Hvala Bogu’, eto to je kratka rečenica koja ako je duša izgovori pravi veliku razliku“, dodaje Dr. Zo.

Poruku građanima da ostanu kući i da postupaju po preporukama struke potpisuje i čitava ekipa koja je radila na izradi pjesme i spota: muziku je radio reper Magic Fingers (Tarik Burko), pjesma je rađena u studiju MC Mide uz podršku ekipe „Kartel“, režija i montaža Tarik Hodžić, postprodukcija „Concept Media“. Pošto je Adnan Hajrulahović Haad neizostavni dio ekipe, nismo ga ni ovaj put izostavili. Pjesma izlazi pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production.

Improvizovani uslovi i okruženje su čak obogatili neke detalje u vezi sa pjesmom i spotom koje možete poslušati i pogledati ovdje!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Manikir kod kuće: savršeno sređeni i nalakirani nokti u nekoliko koraka uz essence!

Sve žene vole imati lijepe i negovane nokte, no u ovom trenutku je odlazak na manikir nemoguć, pa nam ne preostaje ništa drugo, nego manikir uraditi kod kuće. Osim što ćete nokte i ruke učiniti ljepšima, manikir će vas umiriti i relaksirati. Prije nego krenete s manikirom, morate dobro oprati […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now