Bojan Tomović trazio 100 hiljada eura da udje u rijaliti?

admin
0 0
Read Time:9 Minute, 23 Second

Bojan Tomović (37) je neko ko je sa svojim hitovima obeležio 2000e godine. Čovek koji je napisao i otpevao mnogo hitova poput “Na distanci”, “Nisam te zaboravio”, “S prijateljima na sto”, “Plava Motorola”, “Jugić”, “Ode jedna, dođu dve”, “Nemoj da me ostaviš”, “Ko je taj”, “Jela”, “Sanja” i mnoge druge, preko noći je nestao sa scene i nije ga bilo godinama.

Sada je Bojan ponovo aktuelan u svim medijima širom regiona, ali nažalost ne zbog novih pesama, već zbog priznanja da se zapravo povukao zbog bolesti i to hronične, doživotne, poznate pod nazivom Bipolarni poremećaj /poremećaj rasplozenja ili kako je na zapadu zovu “Bolest umetnika”.

Tomovic je prva javna ličnost na Balkanu koji je priznao svoju bolest jer je time hteo javno da pruži podršku svima koji pate od Bipolarnog i sličnih mentalnih poremećaja i na taj način ublaži stigmu i diskriminaciju obolelih, zatim je otkrio da se razveo nakon 13 godina braka i to da bi svoju suprugu psihički spasio od samoga sebe, nakon toga je priznao da je zbog bolesti dva puta pokušao samoubistvo, a onda je odjeknula i vest da se Bojan svesno odriče roditeljstva, jer je Bipolarni poremećaj često nasledan, pa ne bi podneo da mu dete prolazi isto što i on , a sada nam ekskluzivno otkriva šta je sve osim bolesti doprinelo da se, jedan od nekada najpopularnijih pevača, odjednom povuče sa scene i ode u medijsku ilegalu koja je trajala godinama.

Imao si ogromnu popularnost. Hitovi Nisam te zaboravio, Plava motorola, Na distanci, S prijateljima na sto, Jugić, su obeležili jednu deceniju. Kako je sve to nestalo?

Početak moje karijere bio je i za mene pozitivni šok. Nisam očekivao toliki uspjeh. Imao sam tada 22 godine, sve pjesme napisao sam, i pokojna Divna Karleuša, kojoj je zaista ime pristajalo, jer je bila divna zena, odvela me 2004.te godine u Grand, upoznala sa Brenom i Sašom Popovićem, povezala me sa mnogim uticajnim ljudima iz svijeta estrade, a jedan euro nije tražiila za uslugu. Vječno sam joj zahvalan i vječna joj slava. Ubrzo se zatim pojavio moj prvi album sa bukvalno 5,6 hitova Na distanci, Nisam te zaboravio, Plava Motorola, S prijateljima na sto, Ode jedna dodju dve.
Krenula euforija, popularnost, nastupi širom svijeta, od Evrope do Amerike, nagrade, Oskari popularnosti, menadžeri su se otimali oko mene, a kolege tražile da i njima napišem neki hit. Onda je došla 2006 godina, drugi album koji je bio duplo tiražniji nego prvi, sa hitovima Ko je taj, Nemoj da me ostaviš, Jela, Sjaj za usne, to je bio vrhunac moje popularnosti, međutim, to je tada počelo da smeta Saši Popoviću, jer je počeo da me smatra opasnom konkurencijom njegovim tadašnjim zvijezdama Granda, a ja sam solo igrač uvijek bio i ostao. Iako mnogi miješaju i misle da sam ja bio u Zvijezdama Granda. Znači one prve dvije ekipe ZG, Tanja Savić, Slavica Ćukteraš, Jovana Pajić, Milica Todorović, Jadranka, Bane Mojićević, Darko Filipović, Nemanja Nikolić bili smo u super odnosima jer smo u isto vrijeme počeli karijere, družili se na snimanjima i bukvalno smo bili najtraženiji. I šta se dešava, Popović mi je kad je trebalo pjesmu “Nemoj da me ostaviš” da snimim u duetu sa tada jako popularnom Tanjom Savić u lice mi je rekao “Ne dolazi u obzir, to je automatski šamar muškoj ekipi iz Zvijezda Granda”.
Ja pomislim, aj nema veze, snimim tu baladu sam i pjesma je bila veliki hit te godine. Pa onda još gora situacija, pjesma “Ko to tamo peva” iz 2006 trebala je da bude duet sa Lepom Brenom. Brena i ja se čuli, dogovorili da dođe u studio Pink kod Sonje Mitrovića Hani, gdje sam snimao taj album, kad Popović zove i saopštava da od tog dueta nema ništa jer je to opet “šamar” njegovim Zvezdama Granda. Hani i Ana Bekuta su bile sa mnom tada u studiju i iskreno smo bili šokirani šta Popović radi.
Počeo je otvoreno da me sabotira u medijski i na terenu, on i njegove dupeuvlake , tako da mi je pukao film i 2008 sam napustio Grand a Popoviću porucio da mi po*uši *urac i on njegovi poltroni . Tada kreću zabrane, medijski monopol, koji je mnogim pjevačima uništio karijere, (Elmi Sinanović svaka čast jer je jedna od rijetkih koja mu se javno suprostavila) samo što vecćina kolega ćuti, valjda se plaše, a mene baš zabolje. Mada imao sam sreću da je i treći album iz 2008 godine imao dosta hitova i slašanih pjesama :Jugic, Sanja Sanja, Čuvaj mi je Bože moj, Maki, Bijela ptica, tako da sam ja i dalje radio punom parom uprkos brojnim zabranama u medijima. Taj zlatni period moje karijere potrajao je negdje do 2010/11 , kada sam od stresova, napornih putovanja, problema sa krimosima i pijanim budalama na nastupima sa kojima sam se često i potukao, morao da povučem ručnu da ne bi zaista skrenuo. Tada nisam znao da sam bipolaran. Pa mi se još pojavio opasni virus ” koksaki ” koji direktno napada srce, imao sam puls preko 150, gušenja,nesvjestice i htio ne htio morao sam da proredim i svirke i medijska pojavljivanja jer mi je psihofizičko zdravlje bilo zaista ugroženo. I tako lagano nije me bilo godinama, a što je najgore meni se ta medijska ilegala osladila toliko da sam napravio pauzu od 6 godina i tek 2014 snimio album “Pobjeda”, koji bio sve samo ne pobjeda, jer zbog medijskih zabrana nije imao skoro nikakvu reklamu. Inače to mi je omiljeni album, isto sam većinu pjesama ja radio, ali sa njega su jedino i to samo u Crnoj Gori hitovi bili Varenika i Crna Goro volim te, a ostale pjesme poput Pobjeda, Ogledalo, Sunce i more, Sve je slatko kad si tu, nažalost prošle su skoro nezapaženo. Tako je karijera otišla niz brdo, i to bas niz brdo, mada me raduje što u zadnje vrijeme ponovo su popularne moje stare pjesme od prije 15 godina, skoro svaki dan mi šalju cover, snimke sa nastupa gdje omladina koji su tada bili mala djeca, neki se čak nisu ni rodili, a svi u glas pjevaju Nisam te zaboravio, Na distanci, Motorolu. Tako da Popović ipak nije uspio skroz da mi uništi karijeru, mada sam i ja “kriv” jer sam zlopamtilo i to smatram jednom od svojih rijetkih vrlina. Zlo se vazda pamtilo, da se ne bi vratilo. Koji god menadžer me jednom zeznuo za honorar, odmah sam prekudao saradnju, otkazivao čak čitave turneje jer je za mene data riječ u poslu svetinja, a oni nisu poštovali dogovoreno. Tako da sam se stalno svađao sa menadžerima, prijetili mi crnim plakatima, da nigdje više neću pjevat, ja samo kažem “ma jedi *ovna” i blokiram budale. I tako je mene na estradi počeo da prati glas da sam nezgodan za saradnju, da sam ispaljivač alkos, drogeraš, svašta su ti bivši menadžeri izmišljali o meni i bukvalno savjetovali vlasnike klubova da me ne zovu da pjevam.

Ko ti se od kolega našao u tim teškim životnim situacijama a ko te razočarao?

Savjetima iskrenim i dobronamjernim najviše su mi pomogli Hanka Paldum i Milić Vukašinović, a što se tiče poruka podrške u vezi bolesti i u vezi moga nedavnog razvoda, najljepšu i najemotivniju poruku sam dobio od Marine Perazić i hvala joj od srca. Inače sam klinac bio zaljubljen u Marinu i njene ” Kolačiće”. Niko me nije razočarao od kolega, jer me život naučio da ne očekujem ni od koga ništa, “samo pas te danas neće izdati” , zato najviše volim moju Mazu, malu maltezerku od 3 godine, 3 kila i 3 tone ljubavi koju pruža, život mi je uljepšala. A što se tiče kolega mogu da ti kažem ko me kao pojava nervira, ko mi je odvratan, to su Aco Pejović, koji cijeli život trudi da bude Aca Lukas, ali Lukas je gradska faca, urban lik, ima hitove, za razliku od njega čije mi se pjesme ne sviđaju, a glas pogotovo. Antipatičan mi je i Milan Stanković, inače on je moj najveci “fan” pa me imitira i karikira po Youtube-u. Nervira me i Marija Šerifović, aj što je najružnija pjevačica, nego i najprepotentnija a sve bez nekog pokrića, ej našla ona da proziva Madonu, najveću svijetsku zvijezdu, Bože svašta. Nervira me i Seka Aleksic, ne znam što, ali mi je baš antipatična i onaj njen vazda namršteni muž, on mi je zapravo smiješan kao pojava, onda Ivan Ivanovic koji me bez razloga prozivao i omalovažao u svojim emisijama. Odvratna mi je i baba Zorka zbog koje sam diskvalifikovan sa Farme. Ma zapravo neću više o ljudima koji ne nerviraju, ipak sam ja bipolarac i moram izbjegavat negativce poput ovih, jer mi od takvih pozli.
Bolje da ti kažem ko mi je “cool” lik to je Jelena Karleuša koja je mega zvijezda, urban lik i ima muda da kaže ono što većina misli a ne smije da kaže, nadam se da će nekako uspijeti da se izvuče iz depresije zbog Divnine smrti, znam kako joj je, zato sam iz svim srcem uz nju. Super mi je i Severina, uvijek su me palile Hrvatice, sa tim njihovim naglaskom, uh, Seve je i dalje top uprkos godinama.

Planiras li da ponovis onaj uspeh koji si imao pre 10/15 godina. ili mozda odustajes od povratka na tron?

Planiram prvo da ozdravim, ako Bog da, jeste da je bipolar hronična, doživotna bolest, ali uz redovnu terapiju možete biti stabilni i funkcionusati sasvim normalno. Ponovo želim da živim, da komponujem, pišem tekstove, pjesme, nastupam, pjevam jer muzika je bila i ostala moj život i moj najbolji lijek, pogotovu sada mi treba što više obaveza i volio bi da se vratim poslu, da ne mislim o razvodu, jer iskreno jako je teško, ipak je to 13 i po godina braka, a sad eto ostadosmo samo Maza i ja.
Znači planiram da ako mogu normalno da ŽIVIM, a “tron” prepuštam mlađima, ipak se lagano bližim 40oj a na mlađima svijet ostaje, sto ne znači da odustajem od pjevanja. Čim mi bude malo bolje, biće novih pjesama.

Da li bi ponovo ušao u rijaliti iako si sa Farme diskvalifikovan posle samo desetak dana zbog agresivnog ponašanja?

Nikad ne reci nikad, jer kad god sam rekao NIKAD, život me ubrzo demantovao, tako da, iako bi ponovo ušao u rijaliti, ušao bi isključivo zbog para i borbe protiv stigme i diskriminacije oboljelih, da dokažem da smo mi bipolarni, 100 puta normalniji od onih nepregledanih, jer kažu da kod nas nema normalnih ima samo nepregledanih, a i brate moraju se plaćat računi, mada znam da mnogo rizikujem jer bi morao da se spustim na nivo “lepog” Miće i baba Zorke, pa bi bilo svađa na koje burno reagujem, psujem ko nenormalan, pa bi se ko na Farmi pokazao kako ne treba, ali za 100 hiljada eura UNAPRIJED vrijedi rizikovat. Trenutno se rijalitiji iz cijelog regiona otimaju oko mene, čak i iz Hrvatske, pa sam im rekao : gospodo, moze, ali to kosta 100 hiljada eura UNAPRIJED, plus poseban apartman sa kupatilom samo za mene i naravno da ne budem kaznjavan ukoliko zaspim preko dana zbog terapije koju pijem za bipolarni poremećaj. “Gospodo, može, ali to košta 100 hiljada eura UNAPRIJED, plus poseban apartman sa kupatilom samo za mene i naravno da ne budem kažnjavan u koliko zaspim preko dana zbog terapije koju pijem za bipolarni poremećaj.

Bojan Tomovic Nisam te zaboravio

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Bane Bojanić: „Jedva čekam druženje sa publikom“!

Bane Bojanić je povratkom na estradnu scenu pokazao da i te kako zna kako treba raditi svoj posao, ali ono što on najviše priželjkuje jeste druženje sa publikom. Ono što je u planu je da uskoro objavi još jednu pesmu, za koju će ovih dana snimati spot. „Iznenađen sam kako […]

Subscribe US Now