Sanja Maletić za Balkan Stars

Semir Kaljic
0 0
Read Time:3 Minute, 41 Second

Posle duge medijske pauze najavila si saradnju sa velikim hitmejkerima, ostaješ li vjerna svom pravcu ili možemo da očekujemo neko iznenađenje ?

Kroz karijeru sam prošetala kroz dosta stilova i pokazalo se da kod mene nije bitan stil pesme već moja prepoznatljiva interpretacija. Tome u prilog govore moje pesme koje su bile hitovi a dijametralno su različite…‚‚Ruzmarin‚‚ narodnjak, ‚‚S vremena na vreme‚‚ ultra moderna pesma od pre 15 god koja se i danas sluša i jos uvek je moderna. ‚‚Mladji‚‚ u disko ritmu a opet posle toga ‚‚Evo sviće zora‚‚ , orjental. Bitna je prepoznatljiva boja glasa a ja to Bogu hvala imam. Nova pesma IDE MI BEZ TEBE je primerena meni i stilu koji volim. Srećna sam što sam opet medijski tu, posle jedne pauze koja mi je svakako prijala.

Skoro si na svom Facebook profilu iznijela misljenje o tzv ‚‚coverima‚‚ da li mislis da je to napravilo dosta nepravde pjevačima koji stvaraju i ulažu ?

‚‚Coveri‚‚ su specifična pojava i trenutni trend. Evo neka uzmu sada novu pesmu i prave covere. Zašto svi čekaju da mi svojim ulaganjima napravimo hit pa ga onda neko prisvoji. Zakonski to je krađa intelektualne svojine a moralno ne bih komentarisala. Svi smo valjda dovoljno svesni da je to krađa bez pokrića. Poštujem sebe i svoja odricanja i nisam nikada nikome ništa ukrala pa mi je u redu da to niko ni od mene ne krade. Jos jedna bitna stvar je da ‚‚cover‚‚ podrazumeva živo pevanje uz gitaru ili klavir a studijsko snimanje i peglanje snimaka u studiju radi sopsvene promocije na osnovu tuđeg rada, zalaganja i imena je kradja.

Sanja je kao što znamo veliki vjernik kako provodiš dane velikog posta?

U postu se trudim da sačuvam duševni mir i da osim odricanja u vidu hrane (što je negde zadnja stavka u poimanju posta) dovedem svoj život u stanje kada ne reagujem na loše stvari i ne želim da se na bilo koji način razračunavam sa lošim ljudima. Najveću radost mi donose praznici koji se u našem domu obeležavaju na tradicionalan i arhaičan način. Skromno ali duhovno jako kako vera i nalaže. Ovom prilikom želim da pozdravim sve ljude koji poste u ovom mesecu Ramazana i da im poželim lak post i duševni mir.

Posao pevača iziskuje i česta putovanja, da li nalaziš vremena za odmor i kako izgleda tvoj uobičajen dan ?

Posao pevača jeste težak ali opet imam srecu da radim posao koji volim najviše na svetu. U današnje vreme to je stvarno velika privilegija. Moj radni dan izgleda kao i svaki radni dan muzičkog radnika, putovanje, nastup, povratak u topli dom. Snimanja i pojavljivanje na televizijama iziskuju osim vremena koje odvojim za spremanje i vreme koje provedemo na samom snimanju i neretko se za jednu emisiju mora odvojiti ceo dan.
Moj neradni dan je potpuno različit od radnog. U kući sam žena koja ima svoje obaveze i kućne poslove kao i sve žene na svetu bez obzira čime se bave. Volim da kuvam. To je posebna ljubav. Uveče čitam. A leto je za mene veoma posebno jer 3 do 4 meseca provedem u našoj kući u Tivtu. Moje tri destinacije koje me prate kroz život su Beograd – Tuzla (moj rodni grad) -Tivat, na tom putu je moja sreća i radost.

Da li vjerujes u prijateljstva na estradi ?

Prijateljstva na estradi su divna ako ih konzumiraš na pravi način. Ne volim svakodnevna viđanja niti imam vremena ali moja estradna prijateljstva traju onoliko koliko sam na estradi, 25 god tj. 20 god profesionalnog bavljenja muzikom. Ponosna sam na one kolege sa kojima se družim i koji poštuju to što ne pijemo kafu svaki dan ali sam zato uvek tu za njih i kad je dobro i kad je manje dobro.

Sta smatras najvećim svojim dostignućem ?

Dostignuće je malo ”naučna” reč i prejaka je po meni za posao kojim se bavim. Uspehom u poslovnom smislu smatram opstanak na estradi tolike godine uz vidne rezultate. Lakše je uspeti nego opstati.

Poruka za tvoje pratioce, tvoju publiku?

Poruka za sve one koji vole moj rad je da ih neću razočarati i da ću se truditi da snimam dobre i kvalitetne pesme dok se budem aktivno bavila ovim poslom.
Poruka za sve ljude koji nas čitaju je da se poštuju i pomažu. Pružiti nekome ruku je veće od najveće planine. Da poštujemo sve naše različitosti u svakom smislu i da ne izgubimo veru u Boga i u ljude.

Sanja Maletic – Ide mi bez tebe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Uvijek aktuelna: teksas suknja

Znamo da teksas nikad ne izlazi iz mode, ali ove sezone je posebno u fokusu. Pisali smo već o tome kako izabrati farmerke prema građi tijela, kao i o modelima teksas jakni koje su  moderne, a sada je vrijeme da pažnju posvetimo i jednom od nama omiljenih odjevnih komada: teksas […]

Subscribe US Now